Dana 19. listopada 2022.godine navršilo se 29. godina od razmjene hrvatskih zatočenika iz logora Športska dvorana na ''Musali'' u Konjicu jednom od tri koncentracijska logora Armije BiH na području Hercegovine, uz logor ''Muzej'' u Jablanici i logor ''IV Osnovna škola'' u gradu Mostaru, priopćila je Hrvatska udruga logoraša domovinskog rata u BiH.

U Crkvi Presvetog Trojstva na Buni kod Mostara služena je sveta Misa u spomen na sve ubijene, poginule, umrle i žive hrvatske logoraše i članove njihovih obitelji koju je predvodio župnik don Slaven Ćorić uz koncelebraciju gvardijana Franjevačkog samostana u Konjicu fra Ferde Bobana.

Nakon svete Mise u organizaciji Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata HNŽ nastavilo se prigodno druženje, gdje se podsjetilo na nesretne dane i one koji više nisu s nama, kao i poslala poruka o potrebi očuvanja spomena na žrtvu hrvatskog naroda u BiH i istinskoj brizi za sve hrvatske zatočenike.

U logorima na području općine Konjic bilo je zatočeno 64 malodobne hrvatske djece koji su svjedočili stravičnim zločinima i stradavanju svojih najbližih. Inače logor Športska dvorana na ''Musali'' u Konjicu bio je samo jedan od preko četrdeset evidentiranih logora i mjesta zatočenja Hrvata sa područja općine Konjic i samog grada Konjica, priopćeno je iz HRLOG.

Neki od spomenutih logora su Osnovna škola u Čelebićima, TDK Konjic, baraka GP Rad u Ovčarima, Osnovna škola u Podorašcu, Osnovna škola i hrvatske kuće u Spiljanima, škola i vojarna na Bradini, privatne hrvatske kuće u selima Idbar, Zavratnice, Dobričevićima, Ćelina muslimanska kuća, pivnica i prodavaonica Šipad u Konjicu, MUP Musala u Konjicu, Solakova kula kuća Blaževića i druga evidentirana mjesta zatočenja Hrvata na području općine Konjic.

Dijelovi teksta preuzeti iz knjige pokojnog Zvonke Dragića ''Gorka vremena hrvatskog naroda Konjica, Klisa, Župe i Bjelimića''

Za logor Športske dvorana na Musali u Konjicu, Sud BiH je 17.04.2015. godine osudio Ibru Macića za kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 142. Kaznenog zakona SFRJ i izrekao zatvorsku kaznu od 10 godina.

Sud BiH je prvostupanjskom presudom 17.11.2017. godine upravnika logora Edhema Žilića osudio za ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 142. Kaznenog zakona SFRJ na zatvorsku kaznu od 9 godina, da bi Apelacijsko vijeće Suda BiH dana 25.05.2018. godine presudom usvojilo žalbu tuženog i preinačilo odluku o kaznenoj sankciji na 6 godina.