Atanas Raykov, direktor Vibera za istočnu i središnju Europu u intervjuu za B92 otkriva da su glasine da će aplikacija Viber početi da se naplaćuje potpuno netočne.

"Poruke i pozivi na Viberu ce zauvijek ostati besplatni i također obećavamo našim korisnicima da im nećemo kvariti korisničko iskustvo s reklamama u našoj aplikaciji. Obećavamo im da će korištenje Vibera biti sigurno i besplatno u isto vrijeme", rekao je Raykov.

On je naveo da kompanija posvećuje mnogo pažnje kako bi korisnici ostali zaštićeni i da sve podatke shvaćaju vrlo ozbiljno.

"Mi ne zadržavamo njihove slike na našim serverima. Istog trenutka kada se slika ili bilo koja druga tekstualna poruka ili informacija prenese krajnjem korisniku, ti podaci se automatski brišu s naših servera, tako da se informacije koje su prenesene nalaze samo u telefonima ljudi koje su te informacije razmijenili. A također je i komunikacija između korisnika šifrirana i osigurana sa najvišim industrijskim standardima", objasnio je direktor Vibera.

On je najavio da korisnici u skorijoj budućnosti mogu očekivati još mnogo zanimljivih stvari, poput Public chatova koje nudimo na temu filmova, glazbe, zabave, vijesti kao i mnogo novih lokalnih sadržaja na temu filtera u stickerima, koji će im omogućiti da prikažu svoja osjećanja i emocije na još bolji način.