Povodom Izbora za zastupnike u Saboru HR,  04. i 05.07.2020. godine organizira se prijevoz birača koji će glasovati na biračkim mjestima u Mostaru.

Autobus će voziti iz Rame do Mostara na pravcu Varvara - Rumboci - Jaklići - Ripci - Podborsko raskrižje - Prozor - Gračac - Ustirama - Mostar, i obrnuto.

04.07.2020. (subota) autobus kreće u 08:30 sati iz mjesta Varvara, iz Prozora u 09:00 sati, Ustirama u 09:20 sati.

Autobusi će putnike kupiti kroz mjesta na pravcu Varvara-Prozor-Ustirama i vraćati ih nakon obavljenog glasovanja.

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj (dvojno prebivalište), a nisu podnijeli Zahtjev za prethodnu registraciju birača najkasnije do 24. lipnja 2020. godine, nemaju pravo glasa u BiH.

Hrvatski državljani koji posjeduju hrvatsku osobnu iskaznicu s prebivalištem u BiH registrirani su po službenoj dužnosti prema adresi prebivališta te mogu glasati bez prethodne registracije. Svi navedeni iz Prozor-Rame po službenoj dužnosti registrirani su u DKP-u Mostar.

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište samo u BiH, koji nisu aktivno registrirani do 24. lipnja 2020. godine, mogu na dan održavanja izbora ostvariti svoje pravo glasovanja putem potvrde za glasovanje koju izdaje DKP RH u Mostaru u neposrednoj blizini biračkih mjesta.

VAŽNA NAPOMENA!

Prilikom glasovanja, obavezno je uz sebe imati važeći identifikacijski dokument iz RH ili BiH. Preporuka je dokument iz Republike Hrvatske (putovnica).

Pozivamo sve birače da se pridržavaju epidemioloških uputa te da sa sobom ponesu maske za lice, zbog zaštite sebe i drugih.

Birači mogu glasovati samo za jednu listu kandidata.

Ukoliko birač želi dati preferirani glas jednom od kandidata na listi koju je zaokružio, zaokružuje broj ispred njega. Birač može dati samo jedan preferirani glas!