Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije započinje redovitu distribuciju Premija osiguranja za 2021. godinu a koja će trajati od 01. prosinca 2020. do 01. ožujka 2021. godine.

Osigurana osoba koja uplati Premiju osiguranja do 01. ožujka 2021. godine koristi pravo na oslobadanje od neposrednog sudjelovanja – participacije u toj godini za 134 zdravstvene usluge. Odlukom Upravnog vijeća Zavoda cijena Premije ostaje 20 KM po osiguranoj osobi.
 
Djeca do navršene 18. godine života, oslobođena su plaćanja participacije – Premije, a ona koja u 2021. navršavaju 18.godinu, Premiju mogu uplatiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18-te godine života.

Uplatu Premije moguće je izvršiti kod ovlaštenih organizacija platnog prometa na depozitni račun Zavoda 5550000004873298: Vrsta prihoda 722611.

Temeljem izvršene uplate za Premiju, a po dostavljanju primjerka uplatnice u nadležni Područni ured, ista će biti evidentirana u bazu podatka Zavoda, što će biti vidljivo i u zdravstvenim ustanovama.

Zbog trenutne epidemiološke situacije izazvane virusom Covid-19, da bi se izbjeglo stvaranje većeg broja osiguranika u prostorijama Područnih ureda za vrijeme distribucije, a sve u cilju zaštite zdravlja kako vaših radnika, tako i radnika u Područnim uredima, Zavod nudi mogućnost da dostavite Popis vaših radnika (Ime i prezime, JMB) i uplatnicu/e nadležnom Područnom uredu, koji će poduzeti sve potrebne radnje, kako bi se aktivnosti iz nadležnosti istog, na vrijeme i kvalitetno okončale.

Također, kako bi dodatno olakšali osiguranicima, a s ciljem evidentiranja uplaćene Premije bez dolaska osiguranika u nadležni Područni ured Zavoda, osiguranicima je omogućeno da putem Web stranice Zavoda mogu podnijeti elektronski zahtjev za evidentiranje uplaćenih premija za sebe i svoje članove obitelji, uz dostavljen dokaz o izvršenoj uplati.

Ovim putem Vas molimo da o gore navedem izvijestite svoje radnike, a više informacija možete pročitati na www.zzo.ba a odgovore na sva dodatna pitanja molimo zatražite putem e mail-a [email protected] ili kontakt telefon 036 355 296.