Predsjednik SAD-a Barack Obama pozvao je pristaše demokrata iz svih etničkih skupina da glasuju za Hillary Clinton, upozorivši kako je na kocki sudbina Amerike i čitavog svijeta.

Obama je kazao kako je republikanski kandidat Donald Trump prijetnja za građanska prava, do kojih se u prošlosti došlo teškom mukom.

Trump mu je odgovorio kako bi trebao obustaviti lobiranje za Hillary Clinton i fokusirati se na upravljanje zemljom. "Na kraju krajeva, nitko ne želi još četiri godine Obame", rekao je Trump i dodao kako je Clintonova "izgubila kompas" u posljednje vrijeme.

Izbori za novog predsjednika SAD-a održavaju se u utorak, 8. studenog, a posljednje ankete pokazuju kako je utrka između Clintonove i Trumpa vrlo neizvjesna.

"Sudbina SAD-a počiva na našim ramenima. U pitanju je i sudbina svijeta, a vi morate osigurati da dobijemo zamah u dobrom pravcu. Ja nisam na listiću, ali jesu poštenje, pristojnost, pravda, napredak i demokracija", kazao je Obama.

U međuvremenu, FBI vodi istragu o novim mailovima koji su možda povezani s privatnim serverom Hillary Clinton. Direktor FBI-a James Comey izložen je oštrim kritikama jer je objavio pokretanje istrage samo 11 dana prije predsjedničkih izbora.