Danas je peti dan od tog svečanog događaja, na kojemu se našao i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa...

Na području Zapadnohercegovačke županije zabilježeno je 25 novih slučajeva koronavirusa, među kojima 15 osoba iz Gruda, tri iz Posušja, četiri osobe iz Ljubuškog i tri iz Širokog Brijega. To je veliki skok u odnosu na jučerašnje brojke od 6 zaraženih, a dan prije toga pet slučajeva.

Neslužbeno se doznaje da bi novo moguće žarište mogla biti svadba sina jednog poznatog grudskog poduzetnika u restoranu Otok gdje je bilo oko 600 uzvanika.

Danas je peti dan od tog svečanog događaja, na kojemu se našao i Zdravko Mamić, bjegunac od hrvatskog pravosuđa, piše portal hercegovina.info.

U Zavodu za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije nisu ni potvrdili ni demantirali je li spomenuta svadba novo žarište.

Kako piše portal ljubuski.net, velik broj osoba u Grudama je uznemiren, jer ih veliki broj ima simptome i povećana je prodaja antibiotika u ljekarnama, koje pojedinci kupuju bez konzultacija s liječnicima. Doznaje se kako je potvrđena zaraza više vlasnika grudskih poduzeća koji su bili na svadbi, a pojedine su tvrtke desetkovane, zbog zaraženih djelatnika ili onih koji su morali u samoizolaciju.

Podsjetimo, nakon grudske svadbe isplivale su snimke Zdravka Mamića, koji je s pozornice zapjevao pjesmu koju je napisao nedavno preminuli glazbeni velikan Rajko Dujmić. Mamić je izazvao buru oduševljenja među uzvanicima.

Jedan poduzetnik iz Gruda se, zaražen virusom, a zbog ranijih bolesti, u mostarskoj bolnici bori za život zbog zatajenja pluća i trenutačno je na respiratoru, piše ljubuski.net.