Vlada Federacije BiH će revidirati odluku o izvanrednom usklađivanju mirovina, predočeno je to danas na Izvještajnoj sjednici Skupštine saveza udruge umirovljenika F BiH koja je održana u Sarajevu.

Tako će se ova odluka, odnosno, uvećanje mirovina za 3,9 posto umjesto na primanja u lipnju odnositi na ona svibnju, čija će isplata početi početkom sljedećeg mjeseca.

Podsjetimo, Vlada F BiH u prethodnom sazivu na čelu s Fadilom Novalićem je odluku o izanrednom usklađivanju donijela na sjednici od 27. travnja, a kako su naveli, to su učinili sukladno članku 80. Zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju.

– Vlada Federacije BiH je odlučila da se izvrši izvanredno usklađivanje mirovina od 3,9 posto, odnosno da se mirovine uvećaju za ovaj postotak, počev od mirovine za lipanj 2023. godine-naveli su tada iz Vlade F BiH.

Revidiranom odlukom tako je donekle ispravljena nepravda prema ovoj populaciji koja čini preko petine stanovništva u F BiH.

Revidiranom odlukom o izvanrednom usklađivanju najniža mirovina koja će biti isplaćena u lipnju iznosit će 538 KM, umjesto, 518 KM.