Novinar Rafael Henzel koji je preživio pad zrakoplova s nogometašima Chapecoensea ispričao je da pilot u zadnjim trenucima prije teške nesreće nijednom nije rekao putnicima da se vežu pojasevima, piše britanski tabloid Daily Mail.

Henzel se još uvijek nalazi u Kolumbiji gdje se oporavlja od ozljeda, a o zadnjim trenucima prije pada govorio je za Fantastico program u nedjelju:

 - Ni u jednom trenutku nam nije rečeno od pilota ili posade da privežemo pojase. Samo smo nastavili letjeti bez ideje što će se dogoditi - rekao je radijski novinar iz Brazila.

Podsjećamo, zrakoplov je 28. studenog poletio iz Santa Cruza u Boliviji te se zbog nedostatka goriva srušio na planini pokraj aerodroma u Medellinu, Kolumbija. Od 77 putnika preživjelo je samo njih šestero, a među mrtvima je 19 nogometaša kluba Chapecoense i 20 novinara.

Preživjelo je dvoje članova posade, Henzel i tri nogometaša - Alan Ruschel, Follmann i Neto.

Henzel je također ispričao da su pred kraj leta ostali putnici počeli ispitivati kad će sletjeti, na što su im članovi posade odgovorili "za deset minuta":

 - No, najednom su se ugasila svjetla i otkazali su motori, a svi pojurili prema svojim mjestima i nastojali privezati pojas prije nego je zrakoplov udario u brdo - rekao je Henzel.

Kad se probudio oko sebe je vidio ljude iz službe za spašavanje, a zbog sedam slomljenih rebara bio je u velikoj boli, dodao je.

 - Počeo sam dozivati kolege koji su sjedili pokraj mene u avionu, ali su bili mrtvi. Vjerujem da sam preživo samo zato što sam se probudio kad su kraj mene prolazili pripadnici službe za spašavanje - rekao je Henzel.

Na kraju je izrazio "gađenje" uzrokom nesreće (nedostatkom goriva):

 - Ljudi su poginuli zbog loše prosudbe. To je odvratno.