S pomoću Božjom, od ovoga ljeta s radom počinje Učenički dom u Katoličkom školskom centru „Don Bosco“ Žepče. Učenički dom je nova, tek izgrađena odgojno-obrazovna ustanova koja je spremna primiti svoje prve korisnike od školske 2021./22. godine.

Uz smještaj i prehranu, dom nudi mnoštvo sportskih, kreativnih i duhovnih sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena. U domu su osigurani svi uvjeti za kvalitetan boravak i uspješan obrazovni rad učenika u sigurnom i zdravom ozračju. Svojim odgojnim djelovanjem stručno osoblje doma usmjereno je na pružanje podrške cjelovitom razvoju svih učenika koji su nam povjereni na odgoj.

Prostor učeničkog doma uređen je na suvremen način. Sastoji se od dvokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama, moderno opremljene kuhinje i blagovaonice te prostora za zajednički boravak i učenje. Prostor doma nudi učenicima kvalitetne radne uvjete, kao i mogućnost za rekreaciju, odmor i zdrav mladenački život.

U KŠC-u „Don Bosco“ djeluju dvije srednje škole, koje nastavu izvode po Nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku: Opća gimnazija i Tehničko-obrtnička škola (TOŠ).

Za školsku 2021./2022. godinu u TOŠ-u planiramo upisati sljedeća usmjerenja:

- tehničar za mehatroniku/računalni tehničar – CNC programer,
- agroturistički tehničar,
- elektroinstalater/elektromehaničar,
- zavarivač/instalater grijanja i klimatizacije.  




Suvremeno opremljen učenički dom pruža priliku za kvalitetno i cjelovito obrazovanje svih mladih, a osobito onih koji dolaze iz udaljenih mjesta, imaju poteškoća s prijevozom i organizacijom vremena za učenje, pohađaju istovremeno dvije škole ili se aktivno bave športom. Naš dom je otvoren i za sve učenike koji zbog teških životnih situacija u obitelji nemaju uvjeta za kvalitetno obrazovanje.

Na temeljima don Boscovog preventivnog sustava koji počiva na tri odgojna stupa: vjeri, razumu i ljubaznosti, učinit ćemo sve da učenicima osiguramo mjesto ugodnog življenja, obrazovanja i odrastanja. Veselimo se prvim učenicima našeg doma, uz čiju pomoć ćemo ovu novoizgrađenu školsku zgradu pretvoriti u mali, topli, obiteljski dom.

Dragi roditelji, ako želite upisati svoju djecu u neke od srednjih škola koje djeluju na području Općine Žepče - posjetite nas i uvjerite se u kvalitetu koju pružamo!



Učenički dom omogućuje kvalitetan i siguran smještaj i hranu po cijeni od 200 KM ili 250 (ovisno o odlasku doma za vikend).

Sve potrebne informacije mogu se dobiti na sljedećim kontaktima:

tel. 032/888 700 – tajništvo škole
mob. 063/566 422 – don Milan Ivančević (ravnatelj)
mob. 063/449 970 – don Ivan Širić (pedagog)
web-stranica Centra: kscdonbosco.ba