Skupina bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine u petak poslijepodne kod Doboja blokirala je magistralnu cestu iz pravca Bosanskog Broda pa je promet prema Zenici i dalje ka Sarajevu otežan jer policija preusmjerava vozila na obilazne ceste.

I dalje traže novčane naknade i registar ratnih veterana
 
Blokada na ključnoj prometnici od Bosanske Posavine prema Sarajevu postavljena je bez najave, a sudionici ovog prosvjeda su poručili kako kao i prije dva dana traže osiguranje novčanih naknada za nezaposlene ratne veterane, uvođenje jedinstvenog registra nekadašnjih pripadnika Armije BiH i HVO-a te uspostavu jedinstvene organizacije koja bi okupljala veterane.

Iste zahtjeve ističe i skupina od stotinjak prosvjednika koji već treći dan blokiraju prometno čvorište kod Tuzle prema Orašju. Oni prekid tog prosvjeda uvjetuju izravnim pregovorima s ministrom za pitanja veterana Federacije BiH Salkom Bukvarevićem i traže da on zbog toga dođe u Tuzlu.

"Zaboravljeni branitelji" postavili šator
 
Te zahtjeve podržava i skupina bivših pripadnika HVO-a okupljena u udruzi "Zaboravljeni branitelji". Oni su pak kod graničnog prijelaza Bijača-Nova sela postavili šator u kojemu borave, a onda povremeno blokiraju promet na autocesti koja iz pravca Hrvatske vodi ka Međugorju.
 
Nakon policijske intervencije u četvrtak ujutro, blokade razvojačenih veterana kod Zenice i Sarajeva te na magistralnoj cesti od glavnog grada BiH ka Mostaru su uklonjene.