Radončić suđenje iskoristio za verbalni napad na novinara FTV-a, objavila je Federalna televizija tvrdeći kako je ''optuženik Fahrudin Radončić i predsjednik SBB-a u hodniku Suda BiH verbalno napao novinara Federalne televizije''.

No, s druge strane, u Dnevnom avazu objavljeno je kako ''po običaju FTV, koji uređuje lobi obitelji Brzina i Čampara, potpuno je krivotvorio činjenice''.

Naime, tijekom Dnevnika 2 u srijedu navečer, urednica Dnevnika FTV Edina Šećerović objavila je kako je ''Fahrudin Radončić napao novinara FTV-a, prijetio smjenama na toj televiziji i žalio se na način izvještavanja''.

''Prijetio je da će uslijediti smjene na svim razinama na FTV-u zbog izvještavanja sa sudskog procesa gdje je on optužen za ometanje rada pravosuđa, kao i da će putem Dnevnog avaza i ostalih medija koje drži pod kontrolom diskreditirati pojedine urednike Federalne televizije'', objavila je Federalna televizija navodeći kako će se ''obratiti Liniji za pomoć novinarima, te svim relevantnim domaćim i međunarodnim institucijama''.

No, Avaz je objavio kako je Radončić pitao novinara FTV-a, koji je prije tri dana od njega uzeo izjavu povodom izbora predsjednika Suda BiH, zašto nije objavio kompletan prilog.

''Radončić je, pred dvadesetak svjedoka, rekao da je šteta što FTV nije objavila kompletnu izjavu u kojoj on kaže da je Dubravko Čampara zaposlio svog brata za ministra u Vladi FBiH, bliskog rođaka Denisa na čelo Vijeća ministara BiH, a suprugu Maidu za članicu Konkurencijskog vijeća. Također, Radončić je pred svjedocima pitao novinara zašto nije objavio i snimljeni dio izjave u kojoj Radončić nudi milijun KM onome tko mu nađe da je u državnim institucijama zaposlio nekog svog bliskog ili daljnjeg rođaka, odnosno brata, sestru, snahu, dajdžiće, tetiće, snahe od snaha, kako to već 25 godina rade pojedinci iz aktualne vlasti'', navodi Dnevni avaz i dodaje kako je ''Radončić u potpuno mirnom tonu dodao da on zna da novinar tu nije kriv, već njegovi urednici''.

Radončić je rekao kako uopće nije imao nikakav verbalni napad na novinara, niti je prijetio raznim aferama i smjenama na FTV.

''To ne liči na moj odnos s novinarima, koji je poznat kao korektan i vrlo kolegijalan. Ja nikome, i da hoću, ne mogu prijetiti smjenama na FTV, jer su oni pod velikom zaštitom Bakira Izetbegovića. Ako se netko boji afera iz svoje prošlosti, služenja mudžahedinima ili kupovine stanova za urednike po neekonomskim cijenama, to nije moj problem'', rekao je Radončić za Avaz.

''FTV odavno uređuje Aljoša Čampara i to je lako dokazati, a pet vladajućih obitelji protiv kojih će se uskoro dići narod, FTV drže kao privatnu televiziju. Prema tome, apsolutna je laž da sam bio nezadovoljan izvještavanjem FTV-a o mom suđenju i da sam to prigovorio novinaru. Zato će isti imati priliku da svoje navode dokažu na redovnom sudu'', rekao je za Avaz Radončić.

Avaz navodi kako je ''zastrašujuća laž novinara FTV-a u prilogu da su sudac Debevec i Radončić navodno razmijenili poglede i osmijehe tijekom ročišta''.

''Prvo, to se uopće nije dogodilo, a drugo, novinari sjede u posebnoj prostoriji iza leđa optuženih i odvjetnika i nikako nisu mogli vidjeti Radončićevo lice. To je, očigledno, dio propagandnog arsenala iznerviranih instruktora FTV-a'', kaže Radončić.