Dok se istraga vezana uz navodnu pljačku američkih plivača i sudionika Olimpijskih igara u Rio de Janieru nastavlja, izvor iz brazilske policije za ABC News kazao je kako je jedan od olimpijaca viđen na snimci nadzornih kamera kako razvaljuje vrata WC-a na benzinskoj postaji i hrva se sa zaštitarom iste noći kada su plivači prijavili incident.

Naime, olimpijski plivač i osvajač zlatne medalje Ryan Lochte u nedjelju je prijavio kako su on i trojica njegovih kolega opljačkani uz prijetnju pištoljem u taksiju kojim su se zaputili u Olimpijsko selo u Riju, no policija sumnja u istinitost te tvrdnje.

Policija tvrdi da nije pronašla dokaze kojima bi potvrdili njihovu priču te da ne može pronaći taksista koji je vozio američke plivače unatoč pozivu da se javi, a brazilske su vlasti odlučile ponovno ispitati američke plivače zbog nedosljednosti u njihovim izjavama.

Jacka Congera i Gunnara Bentza spriječili su da se ukrcaju na let za SAD kako bi ih ispitali o pljački, a Lochte koji se već vratio u SAD možda će se trebati vratiti u Brazil kako bi dao izjavu o incidentu.

U međuvremenu je za brazilske medije progovorio i vlasnik benzinske postaje, koji tvrdi da su olimpijci urinirali po zidu na benzinskoj te da su razvalili reklamni pano. Navodno su mu ponudili 100 rijala i 20 dolara kako bi podmirili štetu.

Podsjetimo, u nedjelju je Lochte za američke medije izjavio da su pljačkaši koji su zaustavili taksi nosili policijske značke, no u novom intervjuu za NBC Lochte je malo izmijenio priču. Umjesto dijela priče prema kojem su pljačkaši zaustavili taksi, Lochte je kazao da su se oni taksijem zaustavili na benzinskoj pumpi kako bi otišli na WC i da su se tada pojavili pljačkaši. Ovaj put je rekao da mu pištolj nije bio uperen u glavu, nego samo usmjeren prema njemu.

Također, jedan dio plivača je policiji rekao da su napustili zabavu u 4,00 sata ujutro, ali snimka iz olimpijskog sela pokazuje da su se vratili oko 7,00 sati iako put od mjesta gdje je zabava bila do sela traje oko 30 minuta, piše Jutarnji.

Osim toga, video snimka iz olimpijskog sela pokazuje plivače kada su se vratili tu noć kako se šale i sa sobom imaju svoje stvari, među kojima mobitele i olimpijske akreditacije.