Instagram je trenutno jedna od najpopularnijih društvenim mreža u svijetu, pa tako i u Lijepoj Našoj. Kada je Zuckerberg kupio ovu društvenu mrežu, vjerojatno ni sam nije slutio da će ona postati toliko popularna da će se čak jednim dijelom približiti i Facebook u koji je tada dominirao tržištem.

No, iako ćemo nerado priznati, Instagram postaje sve popularniji i jedno u budućnosti možda bi mogao steći popularnost koju danas uživa Facebook, piše portal PcChip.

Da biste postajali sve popularniji potrebno je ponuditi što više opcija korisnicima. Facebook to konstantno radi, pa možemo reći da svaki tjedan dobijemo neki novi update kojima on postaje nešto više od društvene mreže.

No, sve više novih značajki u zadnje vrijeme dobiva i Instagram, koji se tako krupnim koracima odmiče od društvene mreže na kojoj je glavna funkcija dijeliti fotografije. Dakako, to je oduvijek i bila glavna funkcija i tako će ostati još neko vrijeme, ali Instagram prerasta u pravu jednu platformu na kojoj ćete moći obavljati puno više od samog dijeljenja fotografija.

Nova funkcionalnost koju će Instagram uskoro dobiti, već je bila poznata oglašivačima, a sada stiže i do svih korisnika. Radi se o karusel funkciji, koja korisniku dopušta da u jednom postu podijeli više fotografija. Kada ćete objavljivati fotografiju, pojavit će vam se gumbić putem kojeg ćete moći odabrati još dodatnih fotografija koje se mogu pripojiti istom postu. Na taj način stvorit ćete post s više fotografija.

Drugim korisnicima taj će post biti vidljiv s jednom glavnom fotografijom i nizom plavih točkica koje će aludirati da tu postoji još više fotografija. Korisnici će tako moći listati vaše fotografije objavljene u istom postu, jednostavnim pomicanjem lijevo-desno.

Kada će ova opcija stići i do nas za sada nije poznato, no mogla bi predstavljati vrlo zanimljivu novost za korisnike te popularne društvene mreže.