Federalni premijer Fadil Novalić je u razgovoru za N1 kazao da je cilj njegove Vlade da do kraja mandata otvori 50.000 radnih mjesta.

On je nakon redovne sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije ispričao detalje o uspjesima koje je, kako je kazao, postigla njegova Vlada u procesu zapošljavanja u ovom bh. entitetu, piše N1.

''Poznato je da je SDA napravila jedan reformski program i poznato je da je 80 posto tog programa prešlo u reformsku agendu. Ova tematska sjednica Predsjedništva SDA treba dati odgovore na pitanja - šta smo uradili 26 ili 27 mjeseci i šta trebamo u sljedećih 15 prioritetno uraditi i šta su rezultati dosadašnjeg rada, u slovima i brojkama, samo činjenice'', ispričao je Novalić za N1.

Pričao je potom i o konkretnim podacima.

''Mi ne proklizavamo, mi koristimo podatke. Imamo podatke. Konačno smo vidjeli da se u 2016. godini otvorilo 8.500 obrtničkih tvrtki s najmanje jednim uposlenim. Sve to skupa dalo je rezultat od 30.500 ljudi, znamo po kojim gradovima i tvrtkama. Još samo da ovom društvu damo imena. To je u razdoblju od dvije godine. Naš cilj je 50.000 u ovom mandatu'', naglasio je on i zaključio:

''Ako ste pratili, ja nisam spominjao trošarine. Trošarine na gorivo već postoje i one idu u opće potrošnje proračuna. Ovo o čemu mi govorima su putarine i one su najmanje u regiji. Imamo četvrtinu od hrvatskog i manje od trećine putarina u Srbiji. To se pitanje mora vratiti nazad. Trošarina je pravo rješenje za brži oporavak i rast ekonomije. Imamo ga i ovako, ali želimo brži rast. To je važno pitanje'', poentirao je premijer Novalić.