S obzirom na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju kao i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i HNŽ-a, Sveučilišna klinička bolnica je poduzela sve mjere i aktivnosti vezane za normalizaciju rada, sukladno trenutnim naputcima.

Kako je priopćeno iz ove ustanove, protekli tjedan su se u SKB Mostar počeli obavljati svi specijalističko- konzultativni pregledi.

''Prilikom dolaska, pacijent je obvezan donijeti uputnicu, eventualne ranije nalaze i epidemiološki list koji se popunjava u pripadajućem Domu zdravlja, a prije zakazanih operativnih zahvata obvezno je testiranje na COVID-19'', navodi se.

Ističe se kako Klinički zavod za mikrobiologiju nastavlja sa svakodnevnim testiranjima na COVID-19 medicinski indiciranih pacijenata, a pored toga obavlja i tzv. komercijalna testiranja na Covid-19 za osobe koje putuju u inozemstvo, a čija je cijena prihvaćena sukladno preporuci važećeg cjenika zdravstvenih usluga Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH (ukupna cijena molekularnog testa COVID-19 je 215,20 KM).

''Smatramo važnim za istaknuti da se na području Hercegovine jedino  u SKB Mostar obavljaju testiranja PCR metodom čiji se rezultati smatraju apsolutno i jedino relevantnim kao pokazatelj prisutnosti virusa u organizmu te su kao takvi mjerodavni za putovanja u inozemstvo'', navedeno je.

Dodaje se kako se Klinika za kožne bolesti, koja je u proteklom razdoblju bila izmještena, vratila u svoje prostorije na 3. kat bolničke zgrade u Ulici kralja Tvrtka te da je počela s radom u punom kapacitetu.

''Klinika za infektivne bolesti, također je počela s redovnim radom te prima sve infektološke bolesnik svojim prostorijama na 2. katu bolničke zgrade u Ulici kralja Tvrtka. Trijažni šator ispred Klinike za infektivne bolesti će se koristiti i dalje za obradu suspektnih bolesnika na COVID-19 infekciju, a prostorije Respiracijskog centra u prizemlju, do daljnjeg će ostati u punoj pripravnosti spremne za eventualni prijem novih COVID-19 bolesnika'', navedeno je iz SKB Mostar.