Nogometni savez Bosne i Hercegovine vjerojatno odustaje od zakazane prijateljske utakmice protiv Rusije koja se trebala igrati 19. studenoga u Sankt Peterburgu, doznaje Klix.ba.

Umjesto utakmice s Rusijom, krovna kuća bh. nogometa se, kako se doznaje, okrenula dogovaranju novog protivnika za isti termin pa se već razmatraju opcije. Izbornik Ivaylo Petev bi u duelu s novim protivnikom u studenome trebao na raspolaganju imati sve zdrave reprezentativce, pa i one koji su bili upitni za prvobitni meč s Rusijom zbog svojih stavova.

Podsjetimo, u krovnoj kući bh. nogometa prije mjesec dana odlučili su prihvatiti poziv Rusije i odazvati se na prijateljsku utakmicu iako je ova zemlja pod maksimalnim restrikcijama FIFA-e i UEFA-e, odnosno izbačena iz svih natjecanja.

BiH bi tako bila prva europska reprezentacija koja bi odigrala utakmicu protiv Rusije pod zabranama, a ta vijest izazvala je buru reakcija u našoj zemlji. Stoga, za prošlu nedjelju bila je zakazana izvanredna sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj se trebalo raspravljati o spornoj utakmici, ali od toga nije ništa bilo.

Nogometni savez BiH je dan ranije (nedjelja) priopćio kako je sjednica prolongirana za 31. listopad ove godine i nisu naveli razlog takve odluke. Kako je odluka NS BiH o odigravanju utakmice izazvala burne reakcije u cijeloj zemlji, ali i reakciju iz nogometnog svijeta, postojala je mogućnost da utakmica bude otkazana, a nakon informacijaa Klixa iz Nogometnog saveza BiH do toga će i doći te BiH neće igrati s Rusijom.