Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine na stadionu u Torinu poražena je od  Italije sa 2:1 (0:1) u četvrtom susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Zmajevi su poveli u 32. minuti golom kapetana Edina Džeke, a Talijani su izjednačili u 49. minuti preko Lorenza Insignea. Pobjedu Azzurima osigurao je Marco Verratti u 86. minuti.

Bolju igru u prvom poluvremenu bh. ekipa krunisala je u 33. minuti pogotkom kapetana  Edina Džeke, nakon sjajne akcije Bešića i ubačaja  Višće.

Pogotku je prethodilo nekoliko dobrih prilika naše reprezentacije, od kojih je najbolju propustio Edin Višća u 18. minuti na asistenciju Džeke, ali je njegov šut izblokirao Bonucci.

Azzuri su najbolju priliku da poravnaju rezultat imali u finišu prvog dijela, ali je šut Quagliarelle sjajnom intervencijom zaustavio  Šehić.

Drugo poluvrijeme BiH je otvorila velikom prilikom da poveća vodstvo. Nakon ubačaja s desne strane, Gojak je glavom pokušao, ali nije najbolje zahvatio loptu.

Već u sljedećem napadu Talijani su u 49. minuti izjednačili rezultat golom Insignea, koji je sjajnim volej udarcem matirao Šehića sa vrha šesnaesteraca, na ubačenu loptu iz kornera.

Pobjednički gol Talijani su postigli četiri minute prije kraja golom Verrattija koji je preciznim udarcem svladao Šehića.

Naredne susrete kvalifikacija reprezentacija BiH igra 5. i 8. rujna kada dočekuje Lihtenštajn i gostuje Armeniji.

U ostala dva susreta skupine J Armenija je u gostima pobijedila Grčku sa 3:2, dok je Finska također u gostima bila bolja od Lihtenštajna sa 2:0.

Na ljestvici vodi Italija sa 12 bodova, druga je Finska sa devet, a Armenija treća sa šest bodova. BiH i Grčka dijele četvrto i peto mjesto sa po četiri boda. Na začelju je Lihtenštajn.

Nogometnu reprezentaciju BiH na ”Allianz” stadionu je bodrilo oko 7.000 bh. navijača.