23-godišnja Njemica čije su golo krvavo tijelo Hamasovi teroristi vukli u kamionetu i pljucali po njemu pronađena je mrtva, javlja izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

Shani Nicole Louk bila je na partyju na koji su upali hamasovci i pobili preko 200 posjetitelja. Nju su odveli, a snimka se kasnije proširila društvenim mrežama kao jedan od dokaza zvjerstava koje su počinili hamasovci. Izraelci ne navode gdje je pronađena, u Gazi ili Izraelu.

Hamasovci paradirali s njenim tijelom

Njezina rođakinja je tada kazala za Washington Post da je Louk prisustvovala Nova Festivalu, cjelonoćnoj zabavi kojom se slavi izraelski festival žetve Sukkot.

U uznemirujućem videu koji se tada pojavio na društvenim mrežama vidjela se nepomična djevojka koju su militanti iz Gaze uzeli kao taokinju i s kojom su paradirali tom obalnom enklavom vozeći je uokolo u kamionetu. U početku je obitelj preko medija rekla da ima informacije da je možda živa, ali Izraelci su sada to opovrgnuli.

Izrael: Neka sjećanje na nju bude blagoslov

"Tužni smo što možemo podijeliti s vama vijest da je pronađeno i identificirano tijelo 23-godišnje njemačko-izraelske državljanke Shani Louk", priopćilo je izraelsko ministarstvo vanjskih poslova.

"Shani, koju su Hamasovi teroristi oteli s glazbenog festivala i mučili i paradirali po Gazi, doživjela je nesagledive strahote. Naše misli i molitve su sa Shaninim prijateljima i obitelji tijekom ove nezamislive noćne more. Neka sjećanje na nju bude blagoslov", dodaje se u izraelskom priopćenju.

Majka djevojke potvrdila smrt

Majka Shani Louk također je rekla da joj je kći mrtva, prenio je BBC.  Richarda Louk rekla je njemačkim medijima da ju je izraelska vojska obavijestila da je DNK analizom fragmenta lubanje potvrđeno da je riječ o njezinoj kćeri.  Njezino tijelo nije još pronađeno. Naime, ekspreti su kazali kako nije moguće da bude živa bez fragmenta lubanje koji je pronađen.

I njezina sestra je potvrdila smrt na društvenim mrežama.  Adi Louk objavila je u ponedjeljak na Instagramu da je Shani ubijena u "masakru u Reimu", referirajući se na Hamasov napad na južni Izrael, u blizini Pojasa Gaze, 7. listopada.

Njena majka prije 20 dana objavila je kako ima informacije da je Shani Nicole živa. "Sada imamo dokaze da je Shani živa, ali ima ozbiljnu ozljedu glave i u kritičnom je stanju. Svaka minuta je važna", kazala je majka tada i apelirala na njemačke vlasti da hitno nešto poduzmu.

Još jedan trag o nestaloj ženi pojavio se ranije iz Gaze: njezina kreditna kartica korištena je u nedjelju navečer u trgovini. Transakcija nije izvršena, ali je Ricarda Louk primila upozorenje banke putem e-pošte.

Nije jasno je li nesretna djevojka zaista bila živa danima nakon otmice ili je ubijena odmah po otmici.