Njemačka kompanija Simtech kupila je zemljište nedaleko Ljubuškog u BiH gdje će graditi tvornicu u kojoj će proizvoditi elektroniku i elektroničke uređaje.

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i komercijalni direktor Simtecha Stephan Simanowski potpisali su ugovor o kupnji zemljišta u poslovnoj zoni Zvirovići gdje bi već za dva tjedna trebala početi gradnja tvornice u kojoj bi se trebalo zaposliti više desetaka radnika.

Riječ je o 4.000 metara četvornih prostora na kojem se planiraju značajna ulaganja njemačke kompanije koja proizvodi elektroničke dijelove i uređaje za tvrtke iz prometnog sektora, strojarstva, akustike i informatičke industrije.

"Ovdje vidim potencijal, jer ljudi ove struke odavde odlaze u inozemstvo. To smatram velikom prilikom i drago mi je što sam ovdje i što mogu nešto napraviti", rekao je Simanowski.

Dodao je kako podržava gradsku administraciju u nastojanjima da zadržati ljude u tom dijelu Hercegovine.

Njemačka kompanija ponudila je suradnju Sveučilištu u Mostaru, Elektrotehničkom fakultetu i Srednjoj strukovnoj školi, koja ima mehatronički smjer.

Gradonačelnik Markotić izjavio je kako se investicija uklapa u strateške ciljeve gradske administracije u stvaranju okružja za investicije, te zaustavljanje iseljavanja mladih ljudi, prenosi Hina.