Jako lijepe vijesti pred turističku sezonu stižu iz Njemačke. Državni epidemiološki Institut Robert Koch u petak je uklonio Hrvatsku s crvene liste.

Kako je priopćio institut, Hrvatska se od nedjelje u ponoć više neće nalaziti na popisu visoko rizičnih zemalja, već na popisu rizičnih zemalja. To znači da se od nedjelje u ponoć pri ulasku iz Hrvatske u Njemačku više neće trebati ići u karantenu već će biti dovoljan samo negativan test na koronavirus. Do sada je uz negativan test bila obavezna i karantena koja bi se mogla prekinuti negativnim testom na koronavirus nakon pet dana.

Negativan test na koronavirus nije potreban osobama koje su preboljele koronavirus te osobama koje su potpuno imunizirane, odnosno primile su dvije doze cjepiva.

Osobe koje dolaze iz Hrvatske u Njemačku i dalje se moraju prethodno prijaviti putem interneta kao što je bilo i do sada.

Osim Hrvatske Njemačka je i Sloveniju uklonila s liste visoko rizičnih zemalja, dok je još prošlog vikenda Njemačka s liste skinula Bosnu i Hercegovinu te Srbiju.

kroativ.at