Njemačka je policija na graničnom prijelazu blizu Kiefersfeldena u Bavarskoj, nedaleko od Rosenheima, ulovila 28-godišnju Hrvaticu koja je pokušala prijeći granicu s lažnim dokumentima. Nakon što je privedena, otkrilo se da ju policija u Njemačkoj traži zbog niza kaznenih djela.

Kako navodi njemačka policija, 28-godišnjakinja je graničnoj policiji pokazala lažnu bosansku putovnicu. Policija je, navodi se u priopćenju, primijetila je da osoba na fotografiji u putovnici ne odgovara putnici autobusa, piše Index.

''Hrvatica je dobro znala da se državni odvjetnici u Duisburgu, Düsseldorfu i Münsteru zanimaju gdje se nalazi. 28-godišnjakinja se povezuje s nekoliko slučajeva razbojništava i krađa u okviru istraga koje su u tijeku. Na graničnoj kontroli na A93 u blizini Kiefersfeldena, žena, koja je putovala u slovačkom autobusu, pokazala je BiH putovnicu'', navela je njemačka policija u svom priopćenju.

Provjerom otisaka prstiju, potvrđeno je da je 28-godišnjakinja zapravo državljanka Hrvatske. ''Nju je policija u Rosenheimu prijavila zbog zlouporabe osobne iskaznice te je, po nalogu suda, odvedena u pritvor Aichach kako bi se provele istražne radnje'', priopćila je njemačka policija.