U dva nargila bara u Hanau ubijeno je, prema prvim podacima, osmero ljudi, a petero ih je teško ozlijeđeno, javlja Bild.

Pucalo se na središnjem trgu u dijelu grada poznatom kao Kesselstadt. Regionalni portal "Vorsprung Online" javlja da je osoba pucala na prolaznike iz automobila.

Navodno je prvo napadnut nargila bar 'Midnight' u centru grada Hanaua te su ondje ustrijeljene tri osobe. Počinitelj se potom odvezao do Kesselstadta i ušao u drugi nargila bar, 'Arena Bar & Caffe', gdje je ubio pet osoba.
 

Policija je navodnog napadača pronašla mrtvog u kući na njegovoj adresi prebivališta. Priopćili su kako su njihovi specijalci tamo otkrili i drugo beživotno tijelo.

Zasad nije jasno je li riječ o terorizmu ili nekakvom drugom obračunu. Njemačka je posljednjih godina bila meta džihadističkih napada, uključujući onaj u kojem je ubijeno 12 ljudi u srcu Berlina u prosincu 2016., prenosi Jutarnji list.

Ali njemačke vlasti više brine prijetnja terorizmom ekstremne desnice. Prošli tjedan je u velikoj protuterorističkoj istrazi uhićeno 12 članova ektremno desne skupine koji su, vjeruje se, planirali napade na džamije.

Hanau je grad s oko 100.000 stanovnika, 25 kilometara od Frankfurta.

Policija: navodni napadač pronađen mrtav.