Njemačka je proglasila grad Bruxelles rizičnim područjem zbog velikog broja zaraženih novim koronavirusom, priopćilo je u petak ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo upozorava građane da "ne idu na turistička putovanja" u Bruxelles, gdje je broj novooboljelih od covida-19 prešao granicu od 50 slučajeva na 100.000 stanovnika u sedam dana, objavilo je ministarstvo na svojoj mrežnoj stranici pošto je prije neka dva tjedna uvrstilo pokrajinu Antwerpen na popis rizičnih područja.

Povratnici s tih područja moraju se sada obvezno testirati po povratku u Njemačku i ostati u karanteni dok čekaju nalaz.

Na crvenoj listi dijelovi Hrvatske, Španjolska...

Njemačka je u četvrtak proglasila rizičnim dio hrvatske obale, a isto je učinila prije tjedan dana sa Španjolskom, gdje se milijuni Nijemaca odmaraju svake godine, napose na otoku Majorci (Baleari) koju često zovu 17. njemačkom saveznom pokrajinom.

Njemačka je na oprezu zbog sve jače prijetnje drugog vala i kancelarka Angela Merkel je u utorak otklonila mogućnost bilo kakvog popuštanja epidemioloških mjera koje su trenutačno na snazi, poput nošenja maske u javnom prijevozu, trgovinama i restoranima.

Njemačka, koja je mnogima u Europi uzor zbog upravljanja pandemijom covida-19, bilježi također porast broja zaraženih. U četvrtak je prijavila 1707 novih slučajeva u 24 sata, vrativši se tako na razinu od kraja travnja, kada je pandemija bila na vrhuncu.