Zbog manjka kvalificiranih radnika poslodavci pribjegavaju mjerama koje mnoge ostavljaju u nevjerici.

Tako je gradsko Udruženje bolnica u Berlinu Vivantes, odlučilo njegovateljima ponuditi premiju u visini 9.000 eura, piše Fenix-magazin

Prema pisanju Bilda, taj iznos nudi se za rad u bolnici Spandau. Vijest o neobičnoj ponudi čak je postavljena na plakate koji se nalaze po cijelom Berlinu.

Udruženje je na svojoj službenoj stranici pojasnilo i kako će raspodijeliti premiju. Njegovatelji početnici u sektoru opće zdravstvene njege dobit će 3.000 eura.

Iznos od 5.000 eura dobit će njegovatelji koji imaju dvije godine radnog iskustva. Za dodatno usavršavanje u jedinicama intenzivne njege, i jedni i drugi dobit će puni bonus od 9.000 eura.

Prema priopćenju Vivantesa početna plaća je 2.800 eura ( nije pojašnjeno je li riječ o brutto ili netto iznosu) i imaju 38 dana godišnjeg odmora.

Kako bi se zaštitili od “prevaranata” koji bi uzeli premiju i ubrzo dali otkaz, iz Vivantesa ističu da će se premija isplaćivati u ratama, odnosno svaki mjesec određeni iznos. Planiraju je isplatiti između 6, 12 i 18 mjeseci.

“Tako visoku premiju nikad do sad nismo davali. To je posebna mjera jer hitno trebamo više osoblja, pogotovo u bolnici Spandau. Već imamo neke prijave i razmatramo”, rekla je glasnogovornica Vivantesa Mischa Moriceau, prenosi Fenix.