Savezna Republika Njemačka je dala saglasnost da će podržati sa oko 265.000 eura implementaciju sustava upravljanja informacijama o deminiranju za Centar za uklanjane mina Bosne i Hercegovine (BHMAC).

Nevladina organizacija "Norwegian People's Aid" (NPA) je odgovorna za implementaciju i pratit će proces od 1. srpnja 2022. do 31. prosinca 2023. godine.

Sustav za upravljanje informacijama pod imenom IMSMA Core postupno će zamijeniti u međuvremenu potpuno zastarjeli softver koji datira iz 1996. godine. U budućnosti će biti moguće da informacije o očišćenim područjima budu dostupne u stvarnom vremenu. Pored toga, sustav omogućava da se rad na deminiranju organizira mnogo učinkovitije, odnosno da se na taj način smanje troškovi ili da se očisti više površina istim sredstvima.

U prvom koraku pristup sustavu će imati samo ustanove, kompanije i organizacije zadužene za deminiranje. U posljednjoj fazi, sustav će omogućiti svakom građaninu pristup podacima o deminiranim područjima putem aplikacije, npr. prilikom planinarenja ili brdskog biciklizma bilo gdje u zemlji. IMSMA Core je baziran na softveru koji je razvio GICHD "Međunarodni centar za humanitarno deminiranje Ženeve", koji prati cijeli proces.

Od 1997. godine do sada, Savezna Republika Njemačka je podržala humanitarno deminiranje u Bosni i Hercegovini sa oko 42 milijuna eura, priopćeno je iz Njemačkog veleposlanstva u BiH.