Viši pokrajinski sud u Kasselu osudio je u srijedu jednu liječnicu na doživotnu kaznu zatvora zbog trostrukog ubojstva te deseterostrukog pokušaja ubojstva koje je počinila za vrijeme rada u bolnici u saveznoj pokrajini Hessen gdje se lažno predstavljala kao specijalistica anesteziologije.

Sud je ustvrdio da je 51-godišnja Maike S. odgovorna za smrt troje pacijenata koji su svi umrli nakon komplikacija tijekom operacija.

„Osuđena je krivo procjenjivala količinu sredstva za narkozu te u više navrata nije reagirala na sepsu kao ni na dugotrajno pomanjkanje kisika“, stoji u obrazloženju presude.

Optužena se 2015. s lažnom specijalističkom diplomom anesteziologinje zaposlila u bolnici u Fritzlaru a prevara je izišla na vidjelo dana tek nakon što se 2018. premjestila na posao u jednu drugu saveznu pokrajinu prilikom čega su Liječničkoj komori upale u oči nepravilnosti u njezinoj liječničkoj dokumentaciji, prenosi Hina.

Sud u Kasselu je ustvrdio posebnu težinu kaznenog djela što isključuje puštanje na slobodu nakon odsluženih 15 godina kazne.