Hrvat (43) je u četvrtak (11. ožujka) završio u zatvoru u Traunsteinu jer nije mogao platiti kaznu od 10.500 eura koje je zatražio Okružni sud u Nürnbergu po kaznenom nalogu, priopćeno je iz policije. Traženog 43-godišnjaka uhvatila je tijekom granične kontrole savezna policija na autocesti A 93 u blizini Kiefersfeldena.

Tijekom provjere vozača automobila registriranog u Austriji, savezna policija utvrdila je da ga je tražio javni tužitelj Nuremberg-Fürth. Prema nalogu za uhićenje, hrvatski je državljanin morao platiti sudski nalog od sredine 2019. godine, odnosno novčanu kaznu od 10.500 eura zbog prijevare. Uz to, proceduralni troškovi od oko 1.000 eura još su bili podmireni.

Uhićenom je jednostavno nedostajalo financijskih sredstava da bi mogao podmiriti pravne zahtjeve. Stoga mu nije preostalo ništa drugo nego da odsluži zamjensku zatvorsku kaznu. Kao rezultat toga, nakon 210 dana zatvora može dobiti ključeve svog automobila parkiranog kod policije u Rosenheimu. Hrvat, koji je prijavljen u Gornjoj Austriji, sada je u pritvoru u Traunsteinu.

Fenix-magazin/IM