Bundesliga bi mogla biti prvo europsko nacionalno nogometno natjecanje koje će se nastaviti nakon opće obustave sportskih aktivnosti diljem svijeta, piše njemački Bild.

Glavni tajnik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Friedrich Curtius potvrdio je za ovaj list kako je 9. svibnja vrlo izgledan datum za nastavak domaćeg prvenstva.

Bude li tako, tada bi se nastavilo igrati od 33. kola, dok bi se tjedan kasnije igralo posljednje, 34. kolo.

S obzirom da su Nijemci do sada odigrali tek 25 kola, preostalih sedam kola (od 26. do 32. kola) odigralo bi se u razmaku od mjesec dana te bi Bundesliga prema ovom planu trebala biti gotova 21. lipnja.

Sve utakmice igrale bi se bez publike, a Curtius naglašava kako su poslani pozitivni signali za nastavak prvenstva. Slično govore i drugi uglednici njemačkog nogometa.

Krene li se 9. svibnja u nastavak prvenstva, odnosilo bi se to na prvu i drugu Bundesligu, kaže glavni tajnik njemačkog nogometnog saveza. NIži rangovi trebali bi biti usuglašeni s pokrajinskim savezima i vlastima.

Zasad se ponajviše nepoznanica pojavljuje u vezi s nastavkom treće lige, koja je također profesionalni rang natjecanja, a Curtius kaže kako je plan da se prvenstvo treće lige okonča do 30. lipnja.

Što se tiče reprezentativnog nogometa, Elf neće igrati prije rujna, kazao je.

"U rujnu ćemo ponovno gledati reprezentativne utakmice. S gledateljima ili bez, sada se ne bih usudio prognozirati, ali u rujnu ćemo nacionalnu vrstu ponovno gledati na travnjaku, to je moja prognoza", izjavio je Friedrich Curtius.