Niz manjih eksplozija pogodio je domove i vozila dužnosnika pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa u Pojasu Gaze i pritom je prouzročena manja šteta, ali nitko nije stradao, rekli su članovi pokreta i očevici.

Eksplozije su se dogodile nekoliko dana prije desete godišnjice smrti bivšeg palestinskog predsjednika i čelnika Fataha Jasera Arafata koja će se obilježiti komemoracijom. Predviđena komemoracija dovela je do napetosti između Fataha, koji upravlja Zapadnom obalom, i Hamasa, koji upravlja Pojasom Gaze.

Visoki dužnosnik Fataha Abdulah Abu Samhadana izjavio je da će se komemoracija 11. studenog održati unatoč eksplozijama čija je meta bila i drvena pozornica na kojoj će se održati taj događaj.

Nitko nas neće odvratiti od održavanja komemoracije, nikakve eksplozije ni teror, rekao je Samhadana u izjavi koju je prenijela službena palestinska novinska agencija WAFA.

Hamas, koji je s Fatahom u travnju nakon višegodišnjeg sukoba dogovorio sastavljanje zajedničke palestinske vlade, osudio je te eksplozije i zatražio da se počinitelji privedu pred lice pravde.