Nogometaš Arsenala i bivši njemački reprezentativac Mesut Özil, skupa sa zaručnicom Amine Gülse, iftario je s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Mesut i Amine sjedili su s lijeve i desne strane turskog predsjednika, a Erdogan ih je pozvao na iftar u palače Dolmabahçe u Istanbulu. Naravno, u pozadini je turska zastava, što je Nijemcima 'zapelo' za oči.

Ovaj svečani objed događa se u vrijeme svetog muslimanskog mjeseca Ramzana, pišu njemački mediji, podsjećajući na skandal koji je u njemačkoj sportskoj javnosti izbio prije godinu dana, nakon što su se Özil i Gündogan, članovi Elfa, slikali s Erdoganom, kojem su tom prigodom darovali i dresove.

Özil je kasnije prestao igrati za njemačku reprezentaciju, a njegov odnos s turskim predsjednikom postajao je sve snažniji.

U međuvremenu je Özil pozvao Erdogana na vjenčanje, zakazano za 7. lipnja. Mediji su objavili kako će Erdogan biti kum slavnome nogometašu. To, naravno, Nijemci nisu dobro prihvatili te su napali nekadašnjeg reprezentativca.

Igrač Arsenala i Erdogan su dugogodišnji prijatelji zbog čega je igrač često znao biti kritiziran od strane javnosti. Recep Tayyip Erdogan kontroverzni je predsjednik Turske, a mnogi ga prozivaju i diktatorom zbog nasilnog odnosa prema ljudima koji se ne slažu s njegovim odlukama.