Niko Kovač od ove sezone vodi Bayern i hrvatski trener ima visoke ambicije u Munchenu.

Naravno, kada vodite klub kao što je Bayern onda je suludo govoriti o nedostatku ambicija ili motiva. Kovač je došao da nastavi dominaciju u Njemačkoj, ali i da pokuša napraviti nešto više u Europi. To 'nešto više' bi, dakako, bio trofej Lige prvaka, piše Sportsport.ba.

Njemački mediji analizirali su Kovačev rad u Bayernu, a tamošnja televizija Sport 1 je čak i njegove metode treniranja predstavila javnosti.

Treninzi sada traju puna dva sata, za to vrijeme mnogo pažnje pridaje se hidrataciji nogometaša. Također, sve kreće s tri kruga zagrijavanja, pa onda slijede istezanje, a onda sprintovi i vježbe koordinacije.

Taktički gledano, hrvatski trener forsira sustav 3-4-3, kao i 4-3-3, a posebnu pažnju posvećuje prekidima, ponajviše kornerima i to bi moglo da bude nešto novo u igri Bavaraca.

Autoritet Nike Kovača na treningu je potpun i samo on daje naredbe nogometašima, dok pomoćnici Robert Kovač i Peter Hermann šutke promatraju što se događa.

U tijeku treninga Kovač se često uključuje u igru, pomaže igračima i na svom primjeru, a koliko će njegov rad na kraju donijeti gigantu iz Bavarije, pokazat će vrijeme.