''Izjava izabranog hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da je granica BiH sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati jer će u suprotnom biti problema, još je jedna teška provokacija'', ocijenio je predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta.

''Ovo je još jedan dokaz da Komšić ne želi dobre i prijateljske odnose sa Srbijom već hoće neprihvatljivim izjavama pokrenuti sukob i nestabilnost u regiji'', naveo je Linta u pisanoj izjavi.

Naglasio je kako Srbija poštuje Daytonski sporazum koji, između ostalog, omogućava razvoj ekonomskih, kulturnih, znanstvenih, sportskih i drugih odnosa s Republikom Srpskom, prenijela je Srna.

Linta je dodao da Komšić treba znati da Drina nije granica koja razdvaja već rijeka koja spaja Srbiju i Republiku Srpsku i srpski narod i da je to nepobitna činjenica.

''Komšić treba znati i da iznošenjem prijetnji Srbiji i srpskom narodu ne može ništa postići pozitivno, već samo stvara nove probleme. Zbog toga bi bilo bolje da prestane davati zapaljive i provokativne izjave, već da se okrene suradnji i jačanju međusobnog povjerenja'', zaključio je Linta.

Podsjećamo, Komšić je u intervjuu beogradskom portalu Telegraf.rs, na pitanje s kim i kako misli surađivati u regiji poslije svojih oštrih postizbornih poruka Beogradu i Zagrebu, kojima se posvađao s oba jamca Daytonskog sporazuma, svoje stajalište objasnio spremnošću na suradnju i sa Srbijom i s Hrvatskom, ako budu poštivale BiH i njezine granice.

''Što se tiče Hrvatske i odnosa generalno sa Srbijom i Hrvatskom, možete računati na mene, jer ću u punoj mjeri biti posvećen tome da to budu dobri i prijateljski odnosi. Ali, molim vas, i u Zagrebu i Beogradu, samo da znate gdje prelazite granicu. I gdje pokazujete dokumente. To je na Savi, to je na Drini, to je na Uni. Samo to poštujte i nećete imati nikakvih problema sa mnom'', rekao je Komšić.

Bljesak.info