U nedjelju je krenula kupiti kruh u prodavaonici "Emily" u Žepčanci što je svakodnevno radila, a onda joj se izgubio svaki trag. Gorska služba spašavanja Žepče i obitelj intezivno traže Milenu Planinac (68), ali potraga za sada ne daje rezultate, prenosi portal Zepce.ba.

Nitko nema odgovor na pitanje zbog čega se šezdesetosmogodišnja Milena Planinac nije vratila u svoj stan, nakon što je, po uobičajenoj rutini krenula u nedjelju ujutro kupiti kruh u prodavaonici. Još manje je poznato u kojem pravcu i s kojim ciljem se udaljila i nije se javila suprugu Petku koji očajno pokušava saznati istinu.

"To jutro je obula cipele i izašla iz stana. Molim sve koji nešto znaju ili je vide da jave policijskoj postaji kojoj sam prijavio nestanak supruge. Imala je zdravstvenih problema, ali zaista ne znam gdje je mogla otići", kaže Milenin suprug Petko Planinac.

On je odmah alarmirao sina Darija koji je iz Beča krenuo prema Žepču, odmah po saznanju da mu je majka netragom nestala.

Milenu Planinac susjedi poznaju kao ugodnu i brižnu osobu. Nije imala neprijetelja, niti je sklona konfliktima. Kažu da je njena depresija počela još 1992. godine kada su joj smrtno stradali majka Zorka i brat Milenko Čelebić. 

Pripadnici policije i članovi GSS Žepče pokušavaju već drugi dan zaredom pronaći bilo kakav trag o nestaloj Mileni, a trenutno se pregledajavu sve snimke nadzornih kamera iz centra Žepča.

Pogoršani vremenski uvjeti ne idu im na ruku, a do sada nije bilo uobičajeno da se nestala žena udalji iz stana a da o tome ne obavijesti supruga ili prijateljem, navodi portal Zepce.ba.