Nakon debakla u Belo Horizonteu u polufinalu SP-a prije tri godine, mnogi su smatrali da se Brazil od te sramote jako dugo neće oporaviti. Sedam lakih komada Elfa bila je pljuska koja je dobrano potresla temelje najnogometnije zemlje na svijetu.

Ipak, unatoč pesimističnim prognozama, Selecao se vratio jači nego ikad i čak je i daleko prije kraja kvalifikacija osigurao nastup u Rusiji. Dok je Argentina s Messijem strepila do zadnjeg kola, Brazil je umirao u ljepoti i poigravao se sa svojim protivnicima na putu do Rusije.

Kladioničari Brazil smatraju prvim favoritom turnira, a u najvećoj južnoameričkoj zemlji s tim se slažu i vjeruju kako nikad u povijesti nisu imali jaču momčad. Kažu da je ova Neymarova bolja čak i od one Peleove pa cijela država očekuje šesti naslov prvaka svijeta.
 
Brazilci se nalaze u grupi E sa Švicarskom, Kostarikom i Srbijom, a prva zvijezda momčadi kaže da je presretan što u skupini ne moraju igrati s afričkim momčadima, posebno s Nigerijom.

"Moramo pokazati koliko možemo, posebno na samom početku kako bismo ušli u formu za nastavak natjecanja. Grupa je teška, ali svi znamo što se od nas očekuje. Sretan sam što nećemo igrati protiv afričkih timova, a posebno mi je drago što smo izbjegli Nigeriju. Te su ekipe fizički strašno moćne i teško se nositi s njima", rekao je Neymar.
 
Za one koji slučajno ne znaju, Nigerija je u skupini s Hrvatskom, Argentinom i Islandom.