Neymar (30) je objavio u subotu u Tokiju da želi nastaviti karijeru u Paris Saint-Germainu, unatoč brojnim nagađanjima o njegovoj budućnosti na Parku prinčeva. Neymarova budućnost u PSG-u bila je tema mnogih glasina nakon dolaska novog sportskog direktora Luisa Camposa i trenera Christophea Galtiera.

"Želim ostati u PSG-u. Nitko mi iz kluba dosad nije ništa govorio o planovima za moju budućnost. Ne znam što planiraju za mene, ali znam da ja želim ostati", rekao je Neymar i dodao: "Nemam se kome dokazivati. Trebam igrati nogomet kako znam i biti sretan dok ga igram."

Iza njega je razočaravajuća sezona s 13 golova i osam asistencija u 28 utakmica u svim natjecanjima. No, Brazilac je 1. srpnja iskoristio klauzulu u ugovoru i automatski produljio ugovor za godinu dana, pa je sada vezan za PSG do 2027. godine.

Galtier: Želim da Neymar ostane

Upitan nešto ranije o Neymarovoj budućnosti, Galtier je objasnio kako mu se čini da je Brazilac "vrlo sretan" na treninzima, no nije dao konkretan odgovor o nastavku karijere brazilskog nogometaša.

"Što će se dogoditi u bliskoj budućnosti na kraju prijelaznog roka, ne znam. Nisam razgovarao s Neymarom o tome", poručio je i dodao: "Želim da Neymar ostane, jer kada imate igrače svjetske klase, bolje ih je imati sa sobom nego protiv sebe."