Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom pogodilo je u poslijepodnevnim satima dijelove Bosne i Hercegovine.

U središnjim i istočnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina koji su lokalno u dijelovima bili i intenzivniji.

Nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom zahvatilo je danas oko 17:00 sati područje Ilijaša.

Tuča veličine golf loptice padala je desetak minuta, a nedugo zatim nevrijeme je prošlo. Za sada nema informacija o materijalnoj šteti, javio je Ilijaš.net.

Proteklih dana zabilježene su prilično visoke temperature koje su išle i do blizu 40 stupnjeva, a danas oko 14:00 sati izmjerena su 34 stupnja Celzijeva.

Meteorolozi su za večeras najavili pad temperature te kišu i grmljavinu širom BiH.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je izvanredno upozorenje koje se odnosi na očekivanu količinu padalina (osam i više litara po metru kvadratnom ) u tijeku jednog sata. Područje, lokacija, za koju se izdaje upozorenje je središnja, istočna i sjeveroistočna Bosna.

Sutra se u BiH očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju u središnjim, istočnim i zapadnim područjima Bosne, kao i na sjeveru i sjeveroistoku Hercegovine.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna 23 do 29, na jugu do 33 °C.