Nevrijeme koje je u četvrtak u poslijepodnevnim satima zahvatilo Krapinsko-zagorsku županiju najaviše je pogodilo gradove Oroslavje i Donju Stubicu te pojedine općine gdje je padala tuča.

Vidljiva šteta

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić rekao je da je tuča u jednom dijelu grada jako padala i vidljiva je šteta, prenosi Dnevnik.hr.

"U obilasku smo grada. Vidljiva je šteta na usjevima. U kontaktu smo s poljoprivrednicima, no još uvijek ne znamo točne razmjere štete", rekao je gradonačelnik Šimunić. Zagorski Centar 112 zasad nije zaprimio dojave o tuči.

Tuča, ponegdje veličine oraha padala je i na području Donje Stubice, svjedoče građani u objavama na društvenim mrežama. Na području Općine Gornja Stubica tuča je na nekim mjestima probila i krovove te napravila štetu na automobilima.

Tuča je prošla i kroz Stubičke Toplice.

Jedna čitateljica s područja Stubičkih Toplica izjavila je za Zagorje.com da je tuča u njezinom dvorištu padala dvadesetak minuta, no da je bila nešto manja.

Veličine lješnjaka

Iz Donje Stubice navode da je tuča bila veličine lješnjaka, no da je padala kratko. U dijelovima Gornje Stubice gdje je tuča bila veličine oraha.

Posebno velika i snažna tuča padala je kod Gupčeve lipe. "Bila je velika kao ping pong loptice, to u životu nisam vidio. Pogledajte samo kako je cvijeće uništila i koliko ima lišća kojeg je polomila s Gupčeve lipe", ispričao je čitatelj za Zagorje.com.

Kako su nam javili čitatelji, nevrijeme i tuča pogodili su i istočni dio Hrvatske. Tuča u Bilju u Baranji padala je čak šest minuta, a na snimci se uz tuču vide i snažni naleti vjetra. Tuča i nevrijeme zahvatili su i Kopačevo, također u Baranji.

Prema prvim informacijama led je padao na području gradova Valpova i Donjeg Miholjca, na području mjesta Gat i Viljevo te na području Baranje, u mjestu Darda.

Zaprimljene su i dojave o srušenim stabilima po cestama u Valpovu, kao i o srušenom stablu na cesti između Valpova i mjesta Marjančaci te i između mjesta Nard i Šag, na valpovačkom području.