U nevremeu koje je pogodilo Italiju poginulo je osam osoba, objavila je civilna zaštita, dok su u utorak brojne škole ostale zatvorene.

Uz pet žrtava zabilježenih tijekom ponedjeljka, jedan je muškarac poginuo u Venetu pri padu stabla, jednako kao i vatrogasac u regiji Trentino-Južni Tirol, zaposlen u spasilačkim operacijama. Jedna je žena poginula u bujici blata i kamenja u svojoj kući u Trentinu, objavile su vlasti.
 


Nema nastave

Kako prenose agencije, u šest talijanskih regija proglašen je crveni meteoalarm zbog vjetrova i obilnih kiša, a najugroženije su Lombardija, Veneto, Ligurija i Abruco.

U mnogim je talijanskim gradovima obustavljena nastava u školama, među njima i u Rimu i Napulju.

U Veneciji je snažno porasla razina mora, no željeznički promet s ostalim dijelom zemlje odvija se normalno.  
 


U Veneciji je "acqua alta" (visoka voda) u ranim poslijepodnevnim satima dosegnula 156 cm, razinu kada drveni mostići koji u slučaju poplave omogućuju da se hoda po suhom, više nisu sigurni.

Trgu svetog Marka nekoliko sati se nije moglo pristupiti pa su mnogi turisti odlučili uzeti djecu na ramena i hodati kroz vodu koja im je bila preko koljena.

U nedjelju su gradske vlasti morale izmijeniti rutu maratona, no dio se ipak trčao kroz vodu. Ovo je šesti put u novijoj povijesti grada da je "acqua alta" premašila 150 cm: 1951. je bila 151 cm, 1979. 166 cm, 1986. 159 cm, 2008. 156 cm i u studenom 1966. rekordna 194 cm.