Prognostički modeli i dalje ne nude ozbiljniju promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, budući da je atmosfera i dalje nestabilna, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prvog dana lipnja se u središnjim i sjevernim područjima očekuje oblačno vrijeme s kišom, a na krajnjem jugu prevladavat će promjenjivo oblačno uz više sunčanih intervala.

U jutarnjim satima i dalje svježe, u kotlinama i duž riječnih tokova moguća je i kratkotrajna magla.

Od srijede, 2. lipnja, stabilnije. Prognozira se promjenjivo oblačno i sunčano. Uvjeti za pojavu lokalnih pljuskova su mali, ali nisu isključeni.

U jutarnjim satima u Bosni i dalje svježe, a tijekom dana nešto toplije u odnosu na prethodne dane. Minimalne jutarnje temperature zraka varirat će od 4 do 9 stepeni Celzijusa u Bosni, na jugu zemlje do 15. Najviše dnevne temperature između 19 i 25 stupnjeva Celzijusa, u Hercegovini do 27.

U periodu od 7. do 14. lipnja očekuju se nestabilne vremenske prilike. U jutarnjim satima pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana uz razvoj oblačnosti mogući su lokalni pljuskovi.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od 10 i 15 stupnjeva u Bosni, do 18 u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 23 i 28 stupnjeva u Bosni, na jugu Hercegovine do 31 stupanj Celzijusa.