Najmanje četiri osobe su poginule, a deseci su ozlijeđeni u nesreći koja se dogodila na mađarskom reliju "Esztergom-Nyerges".

Još nisu poznate točne okolnosti nesreće, utrka je prekinuta, a na mjesto događaja stiglo je nekoliko spasilačkih helikoptera.

Mađarski mediji prenose kako je jedan od sudionika relija izgubio kontrolu nad automobilom izletjevši s ceste, pri čemu se zabio u skupinu gledatelja.

Prema dosadašnjim informacijama, četiri osobe su poginule, a sedam ih je ozlijeđeno, napisali su na stranicama policije.
 


Nesreća se dogodila tijekom utrke između gradova Labatlan i Bajot u sjeverozapadnoj Mađarskoj.

Na Facebook stranici Rally Life su objavljeni detalji tragedije.

"Vozački tandem koji se natjecao sa Škodom Fabijom R5 nesretno je upao u masu, pri čemu je ozlijeđeno oko 30 ljudi", stoji u obavijesti.

Nakon tragedije na mjesto nesreće upućena su kola hitne pomoći i spasilački helikopteri.

Katalin Sebő, organizatorica Nacionalne službe hitne pomoći, rekla je za Index.hu da je na mjesto događaja stiglo osam vozila hitne pomoći i četiri spasilačka helikoptera.

"Četiri osobe su poginule, jedno dijete je teško životno ugroženo, jedna osoba je teško ozlijeđena, a šest osoba (među njima i jedno dijete) prevezeno je u bolnicu zbog lakših ozljeda", objavile su lokalne vlasti.