Iako je pismo namjere koje smo trebali poslati MMF-u usuglašeno i usvojeno na Fiskalnom vijeću kojim predsjeda Denis Zvizdić, a član je i federalni premijer Fadil Novalić, njih dvojica to pismo nisu potpisali. Ova odluka, moram reći s obzirom na stanje u entitetskim proračunima i fondovima, predstavlja slom sustava i potpunu diskreditaciju Zakona o Fiskalnom vijeću - bio je to prvi komentar ministra financija i riznice BiH Vjekoslava Bevande za današnje izdanje Večernjeg lista za BiH.

 Naime, MMF je već jednom produljio rok za potpisivanje pisma namjere, a jučer, kada je istekao rok, nisu ga potpisala dvojica dužnosnika SDA, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer FBiH Fadil Novalić. Kako piše Večernji list, Zvizdić je pojasnio kako je taj potez donio zbog odbijanja SSP-a mehanizma koordinacija kako bi se odblokirao europski put.

 U Večernjaku se dalje navodi kako pismo namjere nisu potpisala dva dužnosnika SDA Zvizdić i Novalić i unatoč činjenici da su se ranije na sjednici Fiskalnoga vijeća BiH usuglasili glede svih pojedinosti.

 Prema upućenima, na ovaj potez dvojice dužnosnika odlučila su se kako bi izvršila pritisak na Republiku Srpsku premda se nigdje u zahtjevima MMF-a ta dva uvjeta nisu spominjala, navodi Večernji list.

Dnevnik.ba