Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije 15% stanovništva jedne zemlje čine osobe s invaliditetom. U našem društvu položaj tih osoba je nepovoljan. Grupa roditelja, djece s posebnim potrebama, članovi udruge ,,Djeca Nade“ Prozor-Rama, provode aktivnosti u skladu s UN konvencijom o pravima osoba s invaliditetom, pod motom ,,O našoj djeci ništa bez nas“.

Svojim radom postižemo pozitivne rezultate.

Uspješnom suradnjom, s ravnateljicom Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar, Majom Mustapić i nadležnim službama općine Prozor-Rama, uz pomoć donatora iz Švicarske - Romisch Katholisches Pfarramt Kusnacht-Erlenbach, uspjeli smo ostvariti da djeca s posebnim potrebama, iz naše općine, koja ne mogu pohađati redovni nastavni program, imaju besplatno osnovno obrazovanje u Mostaru.

Obavještavamo zainteresirane da je organiziran prijevoz iz naše općine do Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama Mostar, uz roditeljsku pratnju za sada, a nadamo se da će našim daljnjim pozitivnim aktivnostima, jednog dana i pratnja našim najmilijima biti osigurana od strane nadležnih.

U tijeku su aktivnosti za izradu projekta kojem je cilj obuhvatiti što veći broj osoba s invaliditetom, iz naše općine, bez obzira na okolnosti stjecanja invaliditeta, radi podizanja kvalitete života prema individualnim potrebama.

Na ideju smo došli, tragom naših iskustava, toplinom i susretljivošću ljudi kojima smo se obraćali.

Dobivali smo tražene informacije, dobronamjerne savjete, pozive na druženja, velika otvorena ljudska srca i razumijevanje.

To su: Osnovna škola za djecu s posebnim potrebama Mostar, Los Rosales, Vedri osmjeh (Vedri zaista vedre), Down sindrom, Sveta obitelj, obitelj Tijan, županijske institucije HNŽ, zdravstvene ustanove i još mnogo drugih.

Svima hvala.

Katoličkom puku ,,Na dobro došao Božić“
 
Ana Džalto