Prošli tjedan bio je obilježen prosvjedima protiv podizanja cijena električne energije gospodarskim subjetima. Najave o tome kako bi cijena struje za poduzeća mogla biti povećana za čak 300 posto od strane Elektroprivrede BIH izazvala je veliki nemir kod gospodarstvenika, te najave kako će u slučaju takvog scenarija brojna poduzeća biti ugašena.

I ne samo da su zabrinuti kupci Elektroprivrede BIH nego smo dobili i niz upita od strane poduzeća koja električnu energiju kupuju od Elektroprivrede Herceg-Bosne koj strahuju kako će i ova tvrtka povećati cijene struje prema gospodarstvu. Zato smo još jednom provjerili razmišljali se o tome unutar EP HZ HB.

-Kao što smo već govorili u medijima, JP EP HZ HB d. d. Mostar neće podizati cijenu električne energije korisnicima univerzalne usluge, što podrazumijeva kućanstva, javnu rasvjetu te malo gospodarstvo. Kad su u pitanju veći gospodarski subjekti, Vlada F BiH je formirala radnu skupinu koja razmatra i pronalazi najbolje moguće rješenje. Naši predstavnici u navedenom aktivno sudjeluju, a konačnu odluku o tom pitanju donijet će Vlada FBiH - rekla je za Pogled.ba rukovoditelj Sektora korporativnih komunikacija EP HZ HB Marija Buntić.

Znači, srednja i velika poduzeća se samo mogu nadati da će Novalić i ostatak Vlade čuti što im govori gospodarski sektor zadnjih dana, te spriječiti drastičan rast cijena električne energije koji bi mnogima stavio ključ u bravu. Nažalost, ako se pogleda što su Novalić i njegovi suradnici radili zadnjih godina, ne bi ništa čudno bilo u tome da se ogluše na zahtjeve gospodarstvenika, te provedu u djelo plan o velikom povećanju cijena električne energije za srednja i velika poduzeća. Na konačnu odluku ćemo pričekati još nekoliko dana.

Osim što nam je pojasnila stanje vezano za povećanje cijena električne energije, Buntić je također izjavila za Pogled.ba kako EP HZ HB jamči kvalitetnu, kontinuiranu i sigurnu  isporuku električne energije, te kako zimske vremenske prilike neće uticati na isporuku električne nergije kupcima Elektroprivrede HZ HB.