U prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije upriličen je tradicionalni Božićni prijam kojem su prisustvovale osobe iz političkog, vjerskog, kulturnog i javnog života BiH, piše bh. novinska agencija Patria.

Kardinal Vinko Puljić kao domaćin poželio je dobrodošlicu onima koji su se odazvali pozivu, te zahvalio na svim čestikama koje su mu upućene povodom najradosnijeg katoličkog praznika. Posebno se zahvalio predstavnicima vjerskih zajednica u BiH reisu-lulemi Huseinu ef. Kavazoviću, predsjedniku JŽidovske zajednice Jakobu Finciju, Borisu Kožemjakinu, vladiki Grigoriju...

U svom obraćanju prisutnima kazao je da ovo druženje doprinosi stvaranju ozračja povjerenju i otvorenosti naše različitosti u jednakopravnosti.

- Ova godina je pri kraju. Svi osjećamo potrebu da se izgradi društvo po mjeri čovjeka. Da se svaki građanin osjeća sigurnim za svoj identitet sva ljudska i građanska prava. Što vam zaželiti na početku 2017. godine. U prvom redu želim slogu i mir, dobro zdravlje i dobru suradnju. Neka se što prije uspostavi struktura normalne države, kako bi narod bio zadovoljan ne samo uspostavom nego i njezinim radom. Želim da što prije dođe do rješenja Ustava u ovoj zemlji, Izbornog zakona kako bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti – kazao je kardinal Puljić.

On je poželio i da država profunkcionira u svim dimenzijama i vertikale i horizontale.

Prijemu su prisustvovali i veleposlanici SAD-a Maureen Cormack, Francuske Claire Bodonyi, Turske Haldun Koc i mnogi drugi gosti.