Supruga podpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, šeika Hinda bint Maktoum bin Juma Al Maktoum šalje humanitarno-medicinsku pomoć kako bi pomogla narodu Bosne i Hercegovine u borbi sa pandemijom korona virusa, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pomoć stiže privatnim avio-operaterom Vlade Dubaija Boing 747-400 u petak u 13:30 sati.

''Riječ je o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se, između ostalog, nalazi i 50 respiratora'', navodi ministarstvo i ističe kako će zrakoplov dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković s predstavnicima Kriznog stožera Ministarstva vanjskih poslova.

Podsjećamo, prošlog je tjedna u zrakoplovu s humanitarnom pomoći koja je stigla iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) u Bosnu i Hercegovinu stiglo, između ostalog, i 40 respiratora - ventilatora iste kategorije kao i oni koje je Srebrena malina uvezla iz Kine za koje je stručnim vještačenjem utvrđeno da njihovo korištenje nije preporučeno u jedinicama intenzivne terapije.

Radi se o respiratorima proizvođača Aerospace ChangFeng Medical model ACM812A. Iako je se očekivalo očitovanje iz Ministarstva vanjskih poslova o doniranim respiratorima, ono još nije objavljeno.

Poklonjenim respiratorima se, valjda, ne gleda u zube.

Bljesak.info