Navijači nogometne reprezentacija Japana oduševili su ne samo ruske domaćine, nego i cijeli svijet, kada su nakon jučerašnjeg trijumfa njihovih ljubimaca nad Kolumbijom poslije izuzetno uzbudljive utakmice očistili tribinu stadiona Mordovia u Saransku sa koje su pratili duel, prenosi agencija Anadolija.

“Samuraji“ su pobijedili favoriziranog rivala, rezultatom 2:1, a poslije utakmice japanski navijači umjesto da nastave slaviti uzeli su plastične vreće koje su ponijeli sa sobom i krenuli u čišćenje tribine. Pokupili su sve smeće i napustili tribinu u istom stanju u kakvom su je zatekli kada su došli na utakmicu.
 

“To nije samo dio nogometne kulture, to je i dio japanske kulture. Često čujete kako ljudi kažu da je nogomet odraz kulture. Važan aspekt japanskog društva jeste da sve bude apsolutno čisto i to je slučaj na svim sportskim događajima, pa i nogometne kulture“, kazao je za britanske medije Scott McIntyre, novinar koji živi i radi u Japanu i u Rusiji prati nacionalni tim “Zemlje izlazećeg Sunca“.

Japan je jučer u prvom kolu grupe “H“ na Svjetskom prvenstvu golovima Shinjija Kagawe iz penala u šestoj i Yuya Osakoa u 73. minuti slavio protiv Kolumbije, rezultatom 2:1. Strijelac jedinog gola za Kolumbijce bio je Juan Quintero u 39. minuti.

U drugom kolu grupe “H“ Japanci će se 24. lipnja u Ekaterinburgu sastati sa Senegalom, koji je jučer savladao Poljsku, također, s 2:1.

Bljesak.info