Jučerašnjas četvrtfinala utakmica Europske lige između Lyona i Bešiktaša kasnila je 45 minuta zbog velikih nereda koje su napravili najžešći turski navijači. Njih nekoliko tisuća, koji su bili smješteni na najgornjem sektoru stadiona, oko pola sata prije početka susreta počeli su gađati domaće navijače topovskim udarima.

Nakon nekoliko trenutaka počeli su se spuštati na niže tribine i mlatiti sve pred sobom. Kako bi spasili živu glavu, gledatelji su utrčali na travnjak i počeli bježati na druge tribine zbog čega je početak utakmice odgođen.
 

Na travnjaku su se našli i domaći i gostujući navijači, koji su bili smješteni po cijelom stadionu. Potom su u osvetnički pohod krenuli Lyonovi huligani. Zamaskirani i prekrivenih glava krenuli su i na "obične" Bešiktaševe navijače. Na agencijskim fotografijama vidi se da ni oni nisu birali koga će tući, a jedan navijač je štakom zamahnuo prema majci s malom djevojčicom.

U jednom trenutku razmatrala se opcija da se susret odgodi za sutra, no nakon dužih konzultacija odlučeno je da će se utakmica ipak igrati.

Prema neslužbenim informacijama, došlo je do pogreške u elektroničkom sustavu prodaje ulaznica za utakmice, čime su gostujući navijači iz Turske, ali i ostalih europskih zemalja uspjeli kupiti čak 20.000 ulaznica (od ukupno 60.000). To je stvorilo izrazito napetu atmosferu na stadionu koja je kulminirala velikim neredima.
 

Lyon se zbog toga ispričao svojim navijačima.

Francuska policija okarakterizirala je utakmicu kao visokorizičnu, a susret je, između ostalih, osiguravalo 500 specijalaca. No, iako su najavljivali da će kontrole na ulasku biti vrlo stroge, Bešiktaševi huligani na stadion su uspjeli unijeti goleme količine pirotehnike, od koje su dio zapalili nakon vodećeg gola Bešiktaša u 15. minuti.

Zasad nema informacija o ozlijeđenima i uhićenima na stadionu.