Prijetnja ruskog predsjednika Vladimira Putina članicama NATO-a je neprihvatljiva i ne pridonosi naporima za smirivanjem napetosti, objavio je u petak NATO, dan nakon što je ruski čelnik otkrio novo nuklearno naoružanje.
 
"Ruske izjave da će ciljati saveznike su neprihvatljive i kontraproduktivne", priopćila je glasnogovornica NATO-a Oana Lungescu.
 
"Ne želimo novi hladni rat ili novu utrku u naoružanju", dodala je i istaknula da proturaketni štit koji u Europi podiže SAD nije usmjeren protiv Rusije.
 
Putin je u četvrtak objavio da Rusija posjeduje novi krstareći projektil s nuklearnom bojnom glavom kojeg ne može oboriti nijedan štit protiv projektila.

Guardian: Putinova objava je prijetnja SAD-u
 
"Svi naši interkontinentalni kompleksi projektila mogu neutralizirati američku obranu protiv projektila", rekao je ruski predsjednik i dodao da je novo oružje odgovor na raspoređivanje američke obrane od projektila na teritoriji drugih država.
 
Na društvenim mrežama brojni su korisnici istaknuli da su na simulacijama koje su puštane tijekom Putinova govora u parlamentu projektili letjeli prema SAD-u. Britanski Guardian također piše da je najavom novog oružja Putin zaprijetio Americi.
 
"Svaka primjena nuklearnog oružja protiv Rusije ili njenih saveznika male, srednje ili bilo kakve druge snage bit će smatrana nuklearnim napadom na našu zemlju. Odgovor će biti trenutačan", upozorio je Putin.