Na osnovu članka 20a Zakona o radu („Službene novine FBiH", br. 26/16 i 89/18), Uredbe o postupku prijema u radni odnos u Javnom sektoru u Hercegovačko-neretvanskoj županiji-kantonu („Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije", br. 4/19, br. 5/19 i 5/20), članka 34. Statuta „Narodne knjižnice Rama” i Odluke Upravnog vijeća br. 01-24/20, Upravno vijeće „Narodne knjižnice Rama”, raspisuje
 
JAVNI NATJEČAJ
za prijem djelatnika u radni odnos
na neodređeno vrijeme na radno mjesto
 
Knjižničar - jedan (1) izvršitelj

I Opis poslova

Zaštita bibliotečke građe, izdavanje knjiga u čitaonici, sudjelovanj u realizaciji književnih večeri i drugih manifestacija iz programa knjižnice, organiziranje radionica za djecu, održavanje oštećenih knjiga, vođenje zavičajne zbirke,  obavlja i druge poslove po nalogu ravnatelja knjižnice.

II UVJETI

Opći uvjeti:

- da je državljanin BiH
- da je stariji od 18 godina
- da nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou u BiH (bilo na nivou države ili entiteta)
- da nije obuhvaćen odredbom članka IX. Ustava BiH

Posebni uvjeti

- VSS humanističkog smjera
- poznavanje rada na računaru

III DOKUMENTACIJA

OBRAZAC za kandidate koji se prijavljuju na Javni natječaj objavljen sukladno Uredbi o postupku prijema u radni odnos u Javnom sektoru u Hercegovačko-neretvanskoj županiji - kantonu („Narodne novine Hercegovačko-neretvanske županije", br. 4/19) i ispravka Uredbe o postupku prijema u radni odnos u Javnom sektoru u HNK/Ž ( Narodne novine HNŽ-K, br. 5/19 i 5/20), a koji je obavezan vlastoručno potpisati (obrazac se nalazi na WEB stranici Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K).

- dokaz o završenoj stručnoj spremi    
- uvjerenje o državljanštvu ili preslika osobne iskaznice
- ovjerena izjava da nije obuhvaćen odredbom članka IX. Ustava BiH
- ovjerena izjava da u zadnje 3 g nije otpušten iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou viasti u BiH (bilo na nivou države ili entiteta)
 
Izabrani kandidat dužan je dostaviti lječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti u roku od 8 dana od preuzimanja dužnosi

Izabrani kandidat dužan je dostaviti uvjerenje od nadležnog suda da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 3 mjeseca) dostaviti u roku ad 15 dana od dana preuzimanja dužnosti.

IV

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave u dnevnim novinama.

Natječajnu dokumentaciju dostaviti u originalu ili ovjerenoj preslici ne starijoj od 6 mjeseci od dana objave natječaja.

V

Natječaj će biti objavljen u dva dnevna lista na području županije i oglasnoj ploči Službe za zapošljavanje u Prozoru-Rami.

VI

Prijave sa traženom dokumentacijom dostaviti preporučeno poštom na adresu:
 
JU „Narodna knjižnica Rama"
Kralja Tomislava bb
88 440 Prozor
sa naznakom:
Prijava na natječaj za radno mjesto „KNJIŽNIČAR" - NE OTVARATI
 
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati na razmatranje.

Natječaj je preuzet iz drugih izvora oglašavanja. Služba za zapošljavanje HNŽ/HNK ne odgovara za navode iz natječaja, izmjene i dopune za vrijeme trajanja natječaja, niti za greške nastale prilikom prenošenja teksta natječaja.

Natječaj je objavljen na oglasnoj ploči i  na www.szzhnz-k.ba Službe za zapošljavanje HNŽ/HNK.

Rok trajanja natječaja: 15.12.2020