''Nakon što su mediji objavili da zbog "Bakirovih zetova i njihovih talova" Sarajlije nemaju vodu, umjesto demnatija da nešto u tome nije tačno, Bakir Izetbegović se obrušio na Fahrudina Radončića'', priopćeno je danas iz Saveza za bolju budućnost BiH.

Iz ove stranke se navodi da je Fahrudin Radončić tvorac jednog od najprodavanijih bosansko-hercegovačkog proizvoda Dnevnog avaza, koji je prodan u više stotina milijuna primjeraka. Također, sva graditeljska djela ove kompanije urađena su po najboljim tenderskim i transparentnim pravilima, a više stotina uposlenika ove kompanije svoje plaće prima svakog prvog u mjesecu sa svim doprinosima i porezima.

''Radončić će lako objasniti svoje bogatstvo, isto toliko koliko je Izetbegovićima teško objasniti gdje su nestale milijarde ukradenih ratnih donacija i stotine kilograma zlata i srebra, koje su neovlašteno prikupljali i ukrali od građana tijekom agresije na BiH. O tome postoje autentični video zapisi i lako ih je svakom tužiteljstvu naći'', navodi se u saopćenju.

Također se navodi da Radončić nikada nije imao veze s kriminalom, a "Izetbegoviću valja objasniti šta zna o montiranim procesima ili ubojstvima Leutara, Ugljena, Ćele Delalića, atentatu na Sefera Halilovića, linču nad Mušanom Topalovićem Cacom i mnogim drugim žrtvama tajne policije AID, kojom je on tada politički i operativno rukovodio".

Radončić u Prištini nije optužio Bošnjake za početak rata, navodi se u priopćenju i dodaje da je predsjednik SBB-a "rekao istinu da je Ćelo Delalić ubijen samo 24 sata nakon što je u intervju Slobodnoj Bosni rahmetli Delalić najavio da će otkriti nalogodavce i izvršitelje ubojstva Nedžada Ugljena i da je o tom ubojstvu Bakir Izetbegović unaprijed sve znao".

Radončić, kao uspješan industrijalac, sve svoje poslove radi transparentno preko bh. banaka za razliku od Bakira Izetbegovića i "njegovih poslova sa Al-Shidijem i enormnom imovinom koja se i danas nalazi sakrivena u Turskoj i vrijedi više milijardi eura".

''Stoga SBB od obitelji Izetbegović traži da te milijarde vrati u BiH, jer bi se sa tom količinom novca mogli izgraditi svi nedostajući autoputovi i vodovodi u našoj zemlji'', kaže se u odgovoru Press centra SBB-a na današnje priopćenje SDA.

Podsjećamo, SDA je odbacila "sve laži i konstrukcije koje u zlonamjernoj kampanji protiv SDA plasira Fahrudin Radončić putem svog glasila Dnevnog avaza" u vezi s poslovanjem javnih poduzeća i dodjelom tendera.

''Od Radončića tražimo da javnosti objasni koliko je zaradio poslujući a javnim poduzećima i institucijama, a koliko poslujući s optuženim narkodilerima i srbijanskim tajkunima, koje su njegove veze s kriminalnim miljeom u BiH i regiji. Posebno bi bilo interesantno da objasni koje su njegove veze s optuženim narkodilerom Keljmendijem i da li je zbog zaštite svojih veza s tom osobom dao onakav iskaz u Prištini u kojem je praktično optužio Bošnjake za početak rata u BiH'', navode iz SDA.

Bljesak.info